Elke Keurslager is verantwoordelijk voor zijn eigen inkoop. Wij kiezen voor kwaliteit en voor aansprekende vleesconcepten": traceerbaar van boer tot bord en geproduceerd op dier- en milieuvriendelijke wijze. Lokale vleesconcepten genieten de voorkeur, maar daarnaast hebben we ook voor verschillende buitenlandse concepten gekozen. U leest hier het waarom van onze keuze.
Lamsvlees is mager en heeft een mooie eigen smaak. Lamsvlees is perfect te combineren met vele verse ingrediënten. Veelgebruikte kruiden zijn tijm, marjolein en oregano. Je kunt het grillen, braden of stoven. Ook eenvoudig klaargemaakt, is lamsvlees heerlijk van smaak, dus zowel de professionele als de amateurkok kan het met plezier bereiden.
Kalfsvlees heeft kwaliteiten om van te watertanden. Het is mals en het heeft een fijne smaak. Dit vlees vraagt om toevoeging van zachte, lichte sauzen en kruiden. Bovendien heeft kalfsvlees een laag vet gehalte. Kalfsvlees heeft doorgaans een korte bereidingstijd nodig en staat dus snel op tafel.
In onze winkel vindt u elke dag een ‘keur’ aan verse vleeswaren. Van heerlijke verse slagerssnijworst tot onze populaire eigen grillworst. Wij maken veel producten helemaal zelf en daarnaast hebben we ook nog de best buitenlandse specialiteiten in huis.
De boerderijkip kan langzaam opgroeien bij een normaal dag- en nachtritme en krijgt geen onnodige medicijnen toegediend. Dit resulteert in een vitale, sterke en gezonde kip.
Wij werken met het vleesras Belgische Blauwe Dikbil, deze staat bekend om zijn malsheid en kwalitatief hoogwaardig vlees. Alle runderen worden op natuurlijke en diervriendelijke wijze gehouden.
Friberne is een ontdekking voor wie graag een stukje varkensvlees lust maar de massale bio-industrie minder waardeert. De smaak van Friberne is zoals we ons wellicht nog herinneren van de heerlijke varkenslapjes en karbonaadjes van onze ouders en grootouders.